Actueel

BERNINA – Accessoire van de maand Maart

Deze maand zijn de BERNINA Echoquilt-clips en Koord-inzetstukken accessoire van de maand.
De clips en inzetstukken zijn bij ons in de winkel en webshop beschikbaar met 15% korting.

Deze echoquilt-clips zijn speciaal ontwikkeld voor quilten met de instelbare rulervoet #72 en rulervoet #96 voor de longarm Q-serie. Ze zijn gemaakt van stevig, krasvrij en antistatisch kunststof. Het oppervlak is dus altijd vrij van krassen en stof. De transparante echoquilt-clips kunnen gemakkelijk aan de onderzijde van de rulervoet geklemd worden.

Wanneer u met de echoquilt-clips werkt, quilt u om een motief heen, zodat deze ingelijst wordt. Hiervoor worden de clips vrij of langs een plexiglas sjabloon verplaatst. Deze techniek wordt ‘echoquilten’ genoemd.

Met de plexiglas sjablonen van BERNINA en de verschillende afmetingen van de echoquilt-clips kunnen decoratieve quiltpatronen (zoals ‘crosshatching’ of ‘piano keys’) eenvoudig gecreëerd worden. Met behulp van de gelaserde markeringen kunnen de clips nauwkeurig geplaatst en verplaatst worden. Maak perfecte patronen wanneer u maar wilt!

Met de koord-inzetstukken verwerkt u op een creatieve manier garen, koord, wollen of vilten draden in uw naaiproject. Geniet van gemakkelijk appliceren met behulp van een plexiglas liniaal als steun, of uit de vrije hand. De inzetstukken worden gebruikt in combinatie met de verstelbare rulervoet #72 en worden aan de onderkant van de voet bevestigd.  Door de toepassing van hoogwaardige materialen is het inzetstuk bijzonder robuust en wordt het oppervlak beschermt bij het quilten met gemetalliseerd draad of koord.

De drie inzetstukken met gatdiameters van 1,4, 1,8 en 2,2 mm zijn geschikt voor dun, medium en dik koord.