Actueel

Nieuw MADEIRA versteviging

Onmisbaar voor de borduurmachine is een goede versteviging. We hebben daarom de Madeira serie in ons assortiment opgenomen.
Uiteraard ook zeer geschikt voor het naaien van knoopsgaten in transparante stoffen, appliceren, en 1001 andere toepassingen.

Tear Aways zijn soepele, zachte, universele vliezen voor gebruik bij middenzware en zware stoffen. Ze zijn zeer geschikt voor machineborduren, maar ook voor patchwork of quilten. Zij heten “Tear Away” (= eng.: wegscheuren) omdat men de resten van het vlies aan de buitenkant van het borduurwerk voor- zichtig met de vingers weg kan scheuren.

Wash Aways zijn borduurvliezen en -folies die ontworpen zijn om delicate of transparante stoffen en hoge stapelstof, zoals badstof te stabiliseren. Geschikt voor o.a. vrije-hand-borduren, kant of elk ander borduurwerk dat volledige verwijdering van de stabilisator vereist. De Wash Aways (= eng: uitwas- baar) lossen compleet op in warmwater, zonder een plakkerige, stijve of harde laag achter te laten.

Cut Aways zijn zachte permanente stabilisato- ren, bedoeld om de stof stevig en stabiel te houden tijdens en na het borduren. Zij heten Cut Away (= eng.: wegknippen), omdat deze vliezen langs het borduurwerk dienen te worden weggeknipt. Perfect voor borduursels met een hoge steekdichtheid en stoffen die veel rek bevatten, zoals bijv. tricotstoffen.

Klick hier voor ons uitgebreide assortiment.