Wil je graag een lockmachine kopen? Kijk dan niet verder. Zijlstra Naaimachines heeft een uitgebreid assortiment met diverse kwaliteitsmerken zoals Pfaff of Brother. Voor elk niveau is er iets geschikts. Zo kunnen zowel beginners, als professionals terecht bij Zijlstra. Liever persoonlijk advies? Kom dan langs in onze winkel! Bekijk hier het assortiment lockmachines online!

Home » Lockmachine

Resultaat 1–24 van de 38 resultaten wordt getoond

Brother Lock 2104D

Oorspronkelijke prijs was: € 369,00.Huidige prijs is: € 299,00.

Lewenstein multilock 700de

Oorspronkelijke prijs was: € 379,00.Huidige prijs is: € 299,00.

Brother Lock 3034D

Oorspronkelijke prijs was: € 569,00.Huidige prijs is: € 449,00.

Singer Elite SE017

Oorspronkelijke prijs was: € 559,00.Huidige prijs is: € 499,00.

Bernette Funlock b44

Oorspronkelijke prijs was: € 599,00.Huidige prijs is: € 519,00.

Brother Lock 4234D

Oorspronkelijke prijs was: € 729,00.Huidige prijs is: € 649,00.

Bernette Funlock b48

Oorspronkelijke prijs was: € 899,00.Huidige prijs is: € 789,00.

Bernina L450

Oorspronkelijke prijs was: € 949,00.Huidige prijs is: € 849,00.

Brother Airflow 3000

Oorspronkelijke prijs was: € 999,00.Huidige prijs is: € 899,00.

Bernette b64 AIRLOCK

Oorspronkelijke prijs was: € 1.249,00.Huidige prijs is: € 1.069,00.

Bernina L460

Oorspronkelijke prijs was: € 1.249,00.Huidige prijs is: € 1.149,00.

Wat is een lockmachine?

Een lockmachine wordt ook wel overlockmachine genoemd. Het is een variant op de welbekende naaimachine. Vaak krijgen wij de vraag: ‘Wat is het verschil tussen een naaimachine en lockmachine?’ Het verschil zit hem in de techniek waarmee steken worden gemaakt. Deze variant maakt in tegenstelling tot een naaimachine geen gebruik van een losse spoel.

Daarnaast worden de lusjes die ontstaan doordat het draad door de stof wordt getrokken, geborgd door een volgend lusje. Dit proces herhaalt zich opeenvolgend, waardoor er een soort ketting aan lusjes ontstaat. Daarom de benaming kettingsteek. Daarbij is de machine om te locken vaak maar één klosje garen nodig.

Deze techniek zorgt ervoor dat je netter kunt zomen met dunne en/of rekbare stofjes, waardoor jouw kledingstukken een professionelere uitstraling krijgen. Bovendien zitten stoffen steviger aan elkaar genaaid.

Waarom een lockmachine kopen?

Maar waarom zou je dan een lockmachine kopen? Dat is wat veel mensen zich afvragen. Daarom hebben we de voordelen en nadelen van een machine om te locken even voor jou op een rijtje gezet.

  • Het is sneller – Doordat het lusje dat tijdens het naaien door de stof wordt gehaald kleiner is dan bij een naaimachine, kost het naaien minder tijd. Bovendien beschikt dit type machine over mesjes die de garen bij de naad wegsnijden. Hierdoor gaat het afwerken van de stoffen veel makkelijker en sneller.
  • Een betere afwerking – De steken rekken meer mee vergeleken met de steken van de naaimachine. Daarom is een lockmachine beter in staat om dunne of gladde stoffen, zoals voile of zijde, strak en netjes af te werken. Hierdoor krijgt het project een professionele uitstraling.
  • Het is makkelijker – Je hoeft namelijk niet steeds een spoel opnieuw te vervangen. De reden hiervoor is dat dit product in één handeling twee soorten stoffen aan elkaar naait én de stofrand afsnijdt en afwerkt.

Wat zijn de nadelen?

Toch is het ook goed om te kijken naar enkele nadelen voordat je je definitieve keuze maakt. Het is goed om te onthouden dat een overlock machine meer garen gebruikt voor een bepaald stuk stiksel dan een naaimachine doet. Daarnaast kan deze machine alleen vooruit stikken.

Desalniettemin is een overlock een mooie aanvulling wanneer je netter wilt zomen of veel met dunne stoffen aan het werk bent. Liever geen nieuwe kopen? Dan hebben wij bij Zijlstra Naaimachines ook een prachtig assortiment occasions. Ons aanbod wisselt constant, afhankelijk wat wij binnen krijgen. Alle modellen hebben grondige testen doorstaan, zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

De beste overlockmachine: De A-selectie van Zijlstra

Bij Zijlstra Naaimachines bieden wij lockmachines van diverse kwaliteitsmerken, zodat jij ook thuis de mooiste creaties kan maken.

Juki lockmachine

Veel van onze huidige kleding wordt op industriële machines van Juki gebruikt. Niet gek dat dit een zeer populair merk is.

Bernette lockmachine

Voor een aantrekkelijke prijs de mooiste projecten bij jou thuis maken? Dan kies je voor een machine van Bernette.

Lewenstein lockmachine

Met de Lewenstein 700DE heb je een snelle, flexibele en veilige machine tegen een scherpe prijs. Kwaliteit, prijs en kracht, een combinatie die doet wat het verwacht.

Brother lockmachine

Brother is al meer dan 100 een gerenommeerd merk op het gebied van naai- en lockmachines. Kies voor kwaliteit met een Brother.

Nog meer A-merken

Bernina lockmachine

Ga voor naadloze lijnen en prachtige afwerkingen met de machine van het toonaangevende bedrijf Bernina. Superieure kwaliteit, precisie en innovatie is waar dit merk voor staat.

Janome lockmachine

Dit is een betrouwbaar merk met een aanbod van uiteenlopende prijsklassen. Voornamelijk bekend in Amerika, maar verkrijgbaar in meer dan honderd landen over de wereld.

Pfaff lockmachine

Hoogwaardige kwaliteit en naadloze afwerking met een overlock van het gerenommeerde merk Pfaff.

Babylock lockmachine

Met een Babylock geniet je van een kwalitatief hoogwaardige machine met nieuwe technieken en steken. Met het innovatieve lucht-inblaas-systeem ook heel gemakkelijk in te rijgen.

Een lockmachine kopen doe je bij Zijlstra Naaimachines

Overtuigd van de kracht van een lockmachine? Dan kun je terecht bij Zijlstra Naaimachines. Wij hebben een uiteenlopend assortiment van hoogwaardige A-merken, voor zowel professionals als beginners. Ons aanbod is te bewonderen in onze prachtige winkel in Groningen, waar deskundig personeel jou kan helpen. De winkel is makkelijk te bereiken en de auto kun je helemaal gratis voor de deur parkeren.

Onze deskundige medewerkers geven jou persoonlijk advies over een overlock. Bovendien mag je in de winkel de verschillende modellen ook even proberen. Wij hebben namelijk meer dan 100 showmodellen in de winkel staan.

Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor reparatie of periodiek onderhoud. Je kunt hiervoor naar onze winkel komen, maar wij bieden onze service ook aan huis. Wanneer jouw machine gebreken vertoont of stuk is, komt er een erkende monteur bij jou thuis om hem te repareren. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van jouw lockmachine.