Patroontekenen

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een prachtig patroon in een tijdschrift ziet, maar je weer al dat het niet zal passen omdat je niet de perfecte confectiemaat hebt. Of die leuke jurk, die nog leuker zal worden met een ander model rok.
Juist daarom geven we deze cursus patroontekenen!
Na het volgen van de cursus kun je ieder patroon aanpassen naar de gewenste maten of het ontwerp geheel veranderen naar eigen idee.

In vier lessen van elk 2,5 uur leer je de belangrijkste basispatronen aanpassen in maat en/of vorm. Je verlegt coupe- en figuurnaden om zo het perfecte model met de juiste pasvorm te ontwerpen.
We werken 3 lessen met schaalmodellen waardoor je de belangrijkste basisaanpassingen duidelijk kunt vastleggen en bewaren.
Voor de laatste les zoek je thuis een patroon uit wat je tekent op ware grootte. Tijdens de les pas je dit aan naar de juiste pasvorm en kun je eventueel het model veranderen.

2021

Woensdag       19/5, 26/5, 2/6 & 9/6                 18.00  –  20.30 uur

Plaats: Zijlstra Naaimachines, Sontweg 15 in Groningen

De cursusprijs €  150,-  is incl. lesmateriaal en koffie/ thee.

U kunt voorafgaand aan de cursus het cursusgeld overmaken op ons bankrekeningnr: NL89ABNA 058 523 5945 t.n.v. Zijlstra Naaimachines ovv ‘Patroontekenen’.

 

Aanmelden?

Fout: Contact formulier niet gevonden.